Dette må du vite før du besøker Vietnam

Vietnam er et fantastisk land å besøke og som stadig øker i popularitet for de som ønsker å utforske Sørøst-Asia. Her finnes spennende byer, vakre landskap og en fascinerende historie.

Det er så mye gøy å oppleve, lære og oppdage blant det guddommelige og interessante landskapet som dette landet har å by på. Men når vi snakker om et land som er så forskjellig fra de vestlige standardene vi for eksempel finner i USA og Europa, kan det være greit å være klar over noen ting om livsstilen i Vietnam før du legger ut på langtur. Her er noen ting du bør være klar over før du besøker Vietnam.

Du må søke om visum

Å komme inn i Vietnam er ikke et enkelt. Det kreves mye papirarbeid og skjemaer som må fylles ut for å sikre at du er kvalifisert for å dra dit. For de som skal være lenger enn 15 dager, blir prosessen enda mer omfattende.

På grunn av disse vanskelighetene er det viktig at du begynner visaprosessen før du reiser, da dette vil spare deg for mye hodepine. Du må be om et opptaksbrev fra den vietnamesiske ambassaden og skrive dokumentet ut når det er mottatt. Du må også skrive ut et visumsøknadsskjema, fylle det ut og ta det med til flyplassen sammen med passbilder og amerikanske dollar. Dollar er nemlig valutaen som brukes til å betale for visumet.

Ettersom denne visumprosessen kan ta lang tid, er det fare for at store køer bygge seg opp når du ankommer landet. Et tips er da å få et sete foran i flyet slik at du blir en av de første til å forlate det og dermed være blant de første til å ankomme skranken etter ankomst.

Wi-Fi fungerer godt

Det kommer ofte som en overraskelse på reisende, men landets internett-tilkobling er ganske bra. De fleste barer, kafeer og restauranter tilbyr vanligvis gratis Wi-Fi. Dette er bra ettersom du da ikke trenger å bekymre deg for å måtte være frakoblet omverdenen. Selv de billigste herbergene vil ha en eller annen form for Wi-Fi på rommene sine.

Reserver vaksinasjoner

Vietnam har noen stygge sykdommer som det er verdt å beskytte seg mot. Prøv å få disse vaksinene opptil seks uker før avreise slik at immunforsvaret ditt får tid til å lage antistoffer.

Det er viktig å være klar over at disse vaksinene ikke er billige, så du må bestemme hvilke som er viktige for deg og hvilke du kan være komfortable med å ikke ta, hvis noen.

Ta med dollar og dong

I Vietnam er det lurt å bære rundt litt av den lokale valutaen samt amerikanske dollar ettersom landet bruker begge, avhengig av situasjonen. For mer turistaktige kjøp som et hotellrom, bestilling av transport, utflukter eller pengespill, som du for så vidt også kan gjøre hos Unibet Casino, er dollar den foretrukne valutaen.

For lokale virksomheter, som restauranter, barer, butikker og markeder, blir dong oftere brukt. Dersom du har muligheten til å betale med begge valutaene, bør du alltid velge dong da dette mest sannsynligvis vil være det billigste alternativet.