Ting å gjøre i Vietnams hovedstad Hanoi

Hanoi er den livlige hovedstaden i Vietnam, og det er også et av de vakreste byene i Asia. Vietnam, som mange asiatiske land, forandrer seg raskt, men hvis du leter etter det historiske hjertet ditt, vil du absolutt finne det i Hanoi.

I tillegg til den nydelige arkitekturen, hvorav mye stammer fra kolonitiden, vil du også finne en spennende samling av museer som vil fylle deg på hele historien til denne delen av landet. Du kan også besøke tradisjonelle vietnamesiske monumenter som templer og pagoder, og hvis du liker fotografering, vil du bli bortskjemt med valget her.

Hanoi er også kjent for sin deilige matscene, og du kan nøle over en skål med tunge nudler, eller tygge på en velsmakende sandwich som Banh Mi. I tillegg til maten beholder Hanoi fremdeles nydelige tradisjonelle deler av byen som det gamle kvarteret, eller du kan rusle rundt i vakre innsjøer og forbi frodige parker.

I denne artikkelen finner du noen av de morsomste tingene å gjøre dersom du noen gang befinner deg i Hanoi.

Beundre Bach Ma-tempelet

I det gamle kvarteret i Hanoi ligger det vakre Bach Ma-tempelet som har krav på tittelen for det eldste tempelet i byen. Den er imidlertid gjenoppbygd gjennom årene, og det meste av renoveringsarbeidet stammer nå fra 1700-tallet. Det ville opprinnelig blitt bygget på 1000-tallet i løpet av keiseren Ly Thai To til ære for en hvit hest som sies å ha ført ham til stedet for bygningen. Dette er også stedet hvor keiseren bestemte seg for å konstruere murene i byen, og det er også en statue av Confucius her som ble bygget i 1839. Dette tempelet bør du ikke gå glipp av.

Andre aktiviteter

Dersom du ikke har muligheten til å utforske Hanoi har du mange andre muligheter for underholdning. Du kan for eksempel få tiden til å gå ved å spille på casino. Du kan eventuelt også nyte noen av de fantastiske tv-seriene man kan finne på plattformer som Disney+ og Netflix.

Spis middag på Cha Ca Thang Long

Hvis du vil prøve noe av det lokale kjøkkenet i Vietnam, kan du ta turen til Cha Ca Thang Long, hvor du kan lage din egen deilige skål Cha Ca. Dette er en vietnamesisk rett som er laget med både fisk og gurkemeie og dill. Hos Cha Ca Thang får du koke fisken med fiskemasse og urter, og dette er et av de mest autentiske spisesteder i byen for å prøve denne saftige tallerkenen. Et annet sted som også serverer fantastisk lokal mat er Banh Mi 25 som definitivt også er anbefalt.

Det er mange fantastiske steder å besøke og fantastiske ting å gjøre i Hanoi. Selv om byen ikke er gigantisk i forhold til enkelte andre asiatiske byer er det faktisk flere mennesker som bor i Hanoi enn det er i hele Norge. Det kan derfor være lurt å planlegge på forhånd hva du ønsker å få med deg for ikke å bli overveldet når du kommer til Hanoi.